Hírek

Szomszédokból lett egy pár Apátfalván

Gajáta Fanni – Apátfalva


Bár még április 14-én már töltötte be a 90. életévét Sóki György, csak ma délben ünnepelte meg családjával ezt a kerek évszámot. Gyuri bácsit nem csak a születésnapja, hanem a névnapja alkalmából is köszöntötték. Az idős férfi kicsit rosszul hall, ezért vette át a szót tőle az élettársa.

– 20 éve vagyunk együtt Gyurival, miután mindketten megözvegyültünk. Közvetlen szomszédok vagyunk máig is – árulta el Jani Károlyné Erzsébet, az ünnepelt élettársa. Erzsike nénitől megtudtuk, hogy párja három és fél évet volt fogságban, majd – miután visszakerült Apátfalvára -, a földműveléssel foglalkozott.

Gyuri bácsinak két testvére, illetve egy lánya és egy fia született, azonban nem tartják vele a kapcsolatot. Erzsi néninek már unokái és dédunokái is vannak, akik sűrűn látogatják őket.

– A tata csak egész nap üldögél, amíg én főzök, mosok, takarítok. Két háznál van ám munka – árulta el nevetve Erzsi néni. – Gyuri mindent megeszik, nem válogat.

A szépkorú férfit az apátfalvi önkormányzat köszöntötte 90. születésnapja alkalmából. Szekeres Ferenc polgármestertől és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármestertől ajándékkosarat, illetve Orbán Viktor miniszterelnök és az önkormányzat köszöntőlevelét kapta ajándékul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.