Albert Barbara – Makó


A Magyar Vöröskereszt rendezett elsősegélynyújtó versenyt ma a József Attila Gimnáziumban. Nemcsak tanulók, hanem felnőttek is indultak a megmérettetésen, melynek célja a helyes elsősegélynyújtás elsajátítása. Három kategóriában indulhattak a résztvevők. Kategóriánként két-két, összesen 6 csapat indult a József Attila Gimnáziumból, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolából és a Bartók iskolából, valamint a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesületétől.

– A verseny célja a helyes elsősegélynyújtás. A makói mentőállomás dolgozói értékelik a csapattagok teljesítményét. Az elsődleges szempont, hogy a résztvevők pontosan és jól lássák el a sérülteket. A nyerteseknek kis aprósággal kedveskednek a szervezők – fogalmazott Vass Sándorné, a Magyar Vöröskereszt makói területi szervezete vezetője.

Egy csapat 5 indulóval érkezett a helyszínre, akik egymás között szétosztották a sérültek ellátásának feladatait. A 6 állomás 2 elméleti és 4 gyakorlati feladatból állt.

– Ez a 2. év, hogy jelentkeztem erre versenyre. 8. osztályban kezdtük elsajátítani a helyes elsősegélynyújtást. A Magyar Vöröskereszt makói központjában gyakorolunk, de az iskolában is átbeszéljük, hogy kinek mi a feladata. Az eddigi csapatok körültekintően s jól teljesítettek – árulta el Trauer János, a József Attila Gimnázium 10-dikes tanulója.

A mentősök segítőkkel figyelték, hogy a versenyzők jól látták-e el a sérülteket.

További képeink a galériában láthatók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest