MH


A Szegedi Járásbíróság tegap elrendelte V. Zs. I. és L. I. előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy április hó 18-án 8 és 10 óra között egy szegedi ingatlan teraszablakáról levágták a szúnyoghálót, majd a teraszablakot befeszítették és az emeleti fegyverszekrényből 20 millió forintot, míg a földszinti hálószobaszekrényből 100 ezer forint értékű aranyékszert tulajdonítottak el. A lopással okozott kár megtérült, ugyanis a rendőrség a házkutatás alkalmával az eltulajdonított készpénzt és ékszereket lefoglalta.

A gyanúsítottak idén február hó 16-án és március hó 27-én is betörtek egy-egy ingatlanba. Az egyik helyről kb. 3 millió forint értékű készpénzt és ékszert, míg a másik helyről 300 ezer forint készpénzt loptak el.

A bíróság  szerint a vagyon elleni bűncselekmény miatt is büntetett előéletű gyanúsítottak részben jelentős tárgyi súlyú (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszanak megvalósítani, erre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el.

V. I. Zs, a végzést tudomásul vette, míg L. I. és védője fellebbezést jelentettek be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest