MH összeállítás


A jobbikos politikus kijelentette: pártszakadás nincs és fel sem merült, a leköszönő alelnökök munkájára a továbbiakban is számítanak. Kifejtette, hogy az alapszabály szerint az elnöknek joga van megnevezni az aspiránsait és Vona Gábor élni fog ezzel. Hogy kiket jelöl, az a következő hetek kérdése – mondta, megjegyezve, az elnökségből távozókkal higgadt és őszinte beszélgetés volt az elnökségi ülésen és nem a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak a felek.

A szóvivő a lépést azzal magyarázta, hogy a következő időszak feladata a kormányzati munkára készülés. Hozzátette, hogy Vona Gábor pártelnök más karaktereket, polgármestereket is szeretne maga mellé az elnökségbe.

Mirkóczki Ádám egyúttal visszautasította, hogy egy radikális – mérsékelt törésvonal lenne a pártban. Érdemi konstruktív viták mindig vannak, de a program nem változott – hangsúlyozta.

Az Index és több más hírportál arról számolt be, hogy Vona Gábor pártelnök az elmúlt napokban  egyesével hívta be magához az elnökségi tagokat, és a radikálisokkal közölte: meg fogja vétózni az indulásukat, azaz Novák Elődöt, Apáti Istvánt, Szávay Istvánt is az elnökségen kívül akarja látni.

Novák és Szávay, a két megvétózott alelnök azt mondja, megdöbbent Vona lépésén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest