MH – Maroslele


Évekkel ezelőtt indult útjára a Küzdj meg a bajnokkal! program, amely bejárja az egész megyét. Földeák és Kiszombor után szerda reggel Maroslelén tartott egy híres sportoló testnevelés órát.

– Rengeteg sportoló járja az általános és középiskolákat, hogy élménybeszámolókat tartsanak, azonban mi tovább gondoltuk és arra ösztönöztük az olimpikonokat, hogy jöjjenek el és tornáztassák meg a diákokat – emelte ki Süli András, az alapítvány elnöke. – Hatalmas erőt és motivációt adhat a gyerekeknek azzal, hogy beáll hozzájuk sportolni.

Maroslelére Mol-Pick Szeged válogatott kézilabdázója, Balogh Zsolt látogatott el és tornáztatta meg a tanulókat. A sportoló szerint nagyon fontos dolog a mozgás mindenki életében, de főleg gyermekkorban.

– Annak idején én is nagyon örültem, ha ehhez hasonló mozgalmak voltak az általános iskolában. Szívesen vettem részt rajtuk – árulta el a kézis. – Maroslelén még nem jártam ezelőtt, de most volt szerencsém eljutni ide is. Örülök annak, hogy ezen a településen is fontos a kézilabda – tette hozzá a sportoló.

– Ötödikes lehettem, amikor az iskolában elindult a kézilabdaedzés. Előtte futballoztam. Egy ideig párhuzamosan csináltam a kettőt. A kézilabda mellett az szólt, hogy balkezes voltam és ügyesebbnek éreztem magam, mint a focipályán – tudtuk meg Zsolttól.

A diákok egy rövid bemelegítést követően, amelyet a Mol-Pick Szeged válogatott kézilabdázója tartott, sorversenyeken vehettek részt.

A sport mellett a környezettudatosság is a program fontos része, így a szelektív hulladékgyűjtést is gyakorolhatták a tanulók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest