Makó

Makón is indul a „Speedmarathon”

MH


Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Figyelemmel az elmúlt évi kedvező tapasztalatokra, a rendőrség ismét részt vesz ennek végrehajtásában.

Az ellenőrzés ideje alatt, azaz pénteken reggel 6-tól szombat reggel 6-ig, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP) használatban lesz Csongrád megyében is. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül lesz ellenőrzés.

Az akció célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, nem a szankcionálás. Azonban a dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre kerül sor. Az előző évhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, így Csongrád megyében összesen 42 helyszínen kerül sor sebességmérésre az akció keretében.

Az ellenőrzés Csongrád megye illetékességi területét képező valamennyi rendőrkapitányságot, az M43-as és az M5-ös autópályát is érinti.

A teljes megyei lista itt olvasható, helyszínekkel és időpontokkal.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.