Makó

Angyalsóhaj segíti a makóiakat

Gajáta Fanni – Makó


Bemutatták az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumi tagjai szerda délután. Az alapítók fő céljai között szerepel a térségi, majd országos hírnevű magas szintű művészeti oktatás megteremtése, szociálisan hátrányos helyzetű, rászoruló családok helyzetének javítása, illetve a makói tehetséges fiatalok támogatása.

A Művészetek Katedráját jövő augusztus 26-án szeretnék megnyitni, amely egy összművészeti szabadegyetem lenne. Ennek keretén belül négy művészeti szakkollégiumot kívánnak működtetni az alapítványon keresztül. Egyes művészeti ágakban kurzusszerűen indítanának tanfolyamokat.

– A Művészetek Katedrája intézmény infrastrukturális fejlesztésére a makói önkormányzat pályázatokat nyújt be az elkövetkezendő időszakokban – mondta Farkas Éva Erzsébet.

A szociális szférában egyfajta mozgalmat indítanának el a kuratórium tagjai: „Fogadj örökbe egy családot vagy egy rászorultat egy nap!” keretén belül a támogatók egy-egy családot vagy rászorultat segíthet. A polgármester elsőként Urbán Gyöngyit és családját karolta fel. Az asszony egyedül neveli súlyos beteg, illetve egy egészséges kislányt.

– Polgármesteri cafetéria-juttatásomnak Erzsébet-utalvány részét szeretném eljuttatni egy családnak minden hónapban, amely 10 ezer forintos segítséget jelent – jelentette be Farkas Éva Erzsébet. – Először Urbán Gyöngyinek szeretném átadni a jövő héten.

Makó számít rád! elnevezésű programjával a makói tehetséges fiatalokat szeretnék megszólítani. A polgármester itt is újabb felajánlást tett. A József Attila Gimnázium 120. évfordulójának alkalmából polgármesteri képviselői alapjából 120 ezer forintot nyújt át annak a diáknak, aki a legjobb eredménnyel zárja a tanévet.

A szervezet alapítója Farkas László. Tagjai között szerepel Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum igazgatóhelyettese, Juhászné Rácz Zita, a deszki kórház gazdasági vezetője, Csikota József, a Makói Magán Zeneiskola igazgatója, Botlik Anita szociális szakember, Jeszenszky Diána jogász és Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtószolgálatának kommunikációs vezetője.