Gajáta Fanni – Makó


Véget ért a makói programja a finn, német, angol, portugál, török és szlovák gyerekek számára. Szerda délelőtt a Maros-parti Kalandpartot fedezhették fel, majd délután a Hagymaházban léptek fel. A diákok énekkel, tánccal és rövid előadásokkal is készült a mai gálára, amellyel az iskolai erőszakra hívta fel a figyelmet.  

Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a vendégeket és az érdeklődőket a műsor előtt. A város első embere elmondta, nagy megtiszteltetés Makónak, hogy az Egyesült Királyságból, Finnországból, Németországból, Törökországból, Portugáliából és Szlovákiából is elfogadták a SZIGNUM meghívását.

– Csak köszönettel lehetünk felétek, hogy felhívjátok a figyelmet arra a nagyon időszerű dologra, amelyet iskolai zaklatásnak nevezünk. Sajnos, bármennyire hihetetlen, a 21. században is létező ez probléma – emelte ki a polgármester.  

A vendégdiákok mellett a Szent István Egyházi Általános Iskola tanulói is felléptek: a gyerekek különböző magyar néptáncokat adtak elő. Csapóné Mátó Mónika szervező nem csak az igazgatótól kapott virágot kapta: a közönség állva tapsolta meg a tanárnő munkáját.

A gáláról készült képeinket a galériában tekinthetik meg!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest