Vasárnap egy 6 éves vásárhelyi kisfiú bal fülét harapta le Cézár, mely szilveszterkor egy makói Szentháromság téri buli – az udvaron fekvő – résztvevője arcát és fülét harapta meg, majd megszökött. A gyermek fülét szerencsésen visszavarrták. A kutyát már az állatvédők szerint is el kell altatni. Archív képünkön az eb Tornóczky Anitával és Juhász Gyulával.

Korom András Makó/Vásárhely

A kétéves amerikai staffordshire terrier kan kutya akkor állítólag a petárdázás – s a gazdák gondatlansága – miatt támadt az udvaron fekvő férfira. Az ebet másnap délelőtt állatvédők fogták be Makó és Maroslele között, ám a befogadóktól már a rendőrök vitték el, miután súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást.

A makói állatvédők az esetet követően portálunknak azt mondták, hogy a nagyon játékos ebnek – melyben nem bukkantak chipre, s oltva sem volt -, korábban több gazdája is volt. Az egyiknek el kellett költöznie, s azt a barátnőjére hagyta, de az nem bírt vele mert mindig ugrált, aztán egy kisgyerekes családhoz került, de az anyuka terhes lett, s mert nem akarta, hogy ugráljon rá, ezért szabadult meg tőle. Fél éve volt az utolsó előtti gazdánál, aki azonban egy disznóólban tartotta, s el akarta altatni. Emiatt szánták meg az ebet, s kérték el tőle. Aztán támadt a földön fekvőre. Akkor a makói állatvédők és az országos állatvédőrség is küzdött a kutya elaltatása ellen.

Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség Alapítvány ügyvezető igazgatója maga segített az örökbefogadásban és tippekkel látta el az ideiglenes befogadót. A makói gyepmesteri telepre karanténba került Cézárt, végül a vásárhelyi Juhász Gyula kapta meg. Az ebért egyébként a farkasokkal foglalkozó Szabó Attila mellett még Németországból is jelentkeztek reménybeli befogadók.

dsc_0507

Több állatvédővel is beszéltünk, szerintük mi lenne a legjobb megoldás Cézár ügyében, mind azt mondták, hogy az, ha elaltatnák a veszélyesnek bizonyult ebet.

Juhász Gyula az eset körülményeiről azt mondta a Délmagyarnak, hogy Cézár akkor támadt a 6 éves, az édesanyjával, nevelőapjával és kistestvérével nála vendégeskedő Bencére, amikor az letenyerelt a földre. A támadásnak semmiféle előzménye nem volt. Miután a kutyát sikerült bezárnia a műhelybe, a fület egy nejlonzacskóba tette, s berakta a mélyhűtőbe, s közben hívta a mentőket. Majd mikor azok elvitték a gyermeket, maga értesítette a rendőrséget.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy hódmezővásárhelyi lakos ellen, mivel annak staffordshire terrierje leharapta egy 6 éves gyerek bal fülét vasárnap délután az udvarán, 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést okozva – közölte a rendőrség.

Cézár most Juhász Gyula udvarán van karanténban. Az ebről egyébként múlt pénteken küldött levelet az állategészségügyi hatóság, melyben közölték, a makói támadással kapcsolatos vizsgálat azzal zárult le, hogy a kutya nem veszélyes a környezetére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest