Albert Barbara – Makó


A József Attila Gimnázium, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola, a Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulói mérkőztek meg egymással. Öt csapat indult a megmérettetésen.

– A József Attila Gimnázium fennállásának 120. évfordulóját ünnepeljük az idén. A sporthét csapatjátékaiból kimaradt a kézilabda idő és hely hiánya miatt. A kettőt összekapcsolva kiváló alkalom a mai nap erre a sporteseményre. Remélem, hogy jó hangulatban és sérülésmentesen zajlanak majd a mérkőzések – fogalmazott Kozák István, a JAG testnevelője.

A találkozók a fiúcsapatok mérkőzésén kétszer 15 percesek, míg a lányok játékideje kétszer 25 perc voltak. A csapatok igyekeztek betartani a szabályokat.

– A JAG Kézilabda Kupa a József Attila Gimnázium és az Erdei János Városi Sportcsarnok közös rendezvénye. Kozák István, a gimnázium testnevelő tanára kezdeményezte. Mi sporttal foglalkozó szakemberek úgy gondoltuk, hogy jó lenne legalább két sporthét ebben az évben. Tervezzük, hogy rendezünk egy őszi fordulót is – nyilatkozta Márton Imre, a sportcsarnok igazgatója.

A játékosok közül szép számban akadtak, akik nemcsak az iskolában foglalkoznak a kézilabdával, hanem a Makói KC-ben is játszanak.

– A Makói KC-ben már hét éve játszom, iskolai csapatban pedig ez a második alkalom, hogy védek. Az elsődleges cél nem a győzelem, hanem a jó, élvezetes meccs. Testnevelés órákon készültünk erre napra és először játszunk együtt egy mérkőzésen – árulta el Szabó Benedek, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulója.

Az eredmények:

Lányok: I. JAG , II. KERI.
Fiúk: I. KERI , II. JUGYU , III. JAG.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest