Gajáta Fanni – Makó


Rendhagyó formában rendezték meg a SZIGNUM Bábel napi programját: idén a magyar hagyományokat mutatták be azoknak a külföldi diákoknak, akik az Erasmus + projekt keretén belül vendégeskednek Makón.

– Parasztolimpiát rendeztünk, amelyen különböző feladatokat kell megoldaniuk a gyerekeknek, illetve a külföldi tanároknak – mondta Baloghné Kovács Éva, a SZIGNUM angol tanára. – Videóblogot készíthetnek, amelyben bemutatkozhatnak és elmondhatják az eddigi tapasztalataikat. Emellett az projekt témájában, az iskolai erőszakban fejthetik ki a véleményüket az anyanyelvükön.

A portugál tanárok még be is öltöztek.

Az iskola előtt is érdekes programokkal várták a vendégdiákokat a SZIGNUM tanulói. A hagyományok tisztelésének jegyében például kipróbálhatták a zsákban ugrálást, a patkóval célba dobást és a csutkavár építést is. Csikósbemutatót is megtekinthettek a gyerekek, majd akár fel is ülhettek a lóra. A Birminghamből érkezett Simone Englerberg nagyon érdekesnek találta a népi öltözetet és a rövid bemutatót is.

A finn Iiris Honkimäki és Johanna Vanne először látogattak Magyarországra, és véleményük szerint a két ország nagyon különbözik egymástól.

– Itt több a növényzet és a fa, illetve melegebb is van. Nálunk körülbelül 6 fok lehet – mondta a két lány. – A magyar diákok nagyon kedvesek és sokkal beszédesebbek, mint a finnek. Egy picit hangosabbak, mint mi vagyunk – tette hozzá Johanna.

Tegnap délután közös étel- és italkóstoláson is részt vettek a diákok. A finn gyerekek szerint a magyar ételek sokkal fűszeresebbek. Makó tetszik nekik, az épület és a természet is lenyűgözi őket.

Finn diákok énekelnek.

További képeink a galériában.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest