Gajáta Fanni – Makó


14 állomása volt a Szakmák éjszakája makói programsorozatának. A szombat este 6-tól este 10-ig tartó rendezvényen az intézmény által meghirdetett szakmákat mutatták be, így az építő- és vasipari szakot, illetve az érettségire épülő logisztika, pénzügyi-számviteli ügyintéző és informatikai ágazathoz kapcsolódó programok voltak.

– Két évvel ezelőtt, amikor elindítottuk a szakképzéseket 278 tanulónk volt, idén pedig 384-en nappali tagozaton, de az esti képzéssel 400 fő felett van az iskola létszáma – tudtuk meg Kozák György igazgatótól. Hozzátette, egyes szakokon hatalmas a túljelentkezés, így kénytelenek más iskolába átirányítani a tanulókat. – A növekvés annak köszönhető, hogy a szakmunkás képzésnél olyan szakmákat is oktatunk, amelyek hiányszakmák.

A Szakmák éjszakáján a szakok gyakorlati oldalával találkozhattak a leendő diákok. Így nem csak a varrógéppel és a boltokból jól ismert áruszalaggal ismerkedhettek meg, hanem kész művekkel is. Sokan érdeklődve figyelték a tanulók által készített robotot, vagy éppen a hologramot.

A pitvaros Rekiczki Vanessza szívesen nézte meg az iskolát, azonban elárulta, őt inkább a vendéglátás érdekli.

– Most a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskolába járok. Engem főleg a szakácsság érdekel – mondta Vanessza. – Pörköltet, bolognai spagettit és töltött káposzták is tudok készíteni. Szeretek főzni, ezért is gondolkodok a vendéglátásban.

A tanulók a 14 állomás közül leginkább a szerencsekereket várták, ahol értékes nyereményeket nyerhettek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest