Gajáta Fanni – Makó


A Návay Lajos Történelmi Emlékverseny döntőjének adott otthont a makói Korona díszterme. A megmérettetésre a három helyi és egy temesvári iskola legjobbjai jöttek el. Marjanucz László, az SZTE tanszékvezető egyetemi docense és a zsűri elnöke elmondta, Návay Lajos és munkássága nem olyan ismert a köztudatban, de nagyon érdekli, hogy mennyire tudtak a versenyzők felkészülni.

– Szakmai teljesítményei alapján az ismert emberek és neves politikus közé tartozik, mégis kevés írás foglalkozik személyével és munkásságával. Azonban Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna nagyon jó irodalmat készített el, így ha a diákok azt elolvasták, akkor a szükséges tudást Návay Lajosról be tudták gyűjteni – tette hozzá a zsűri elnöke.

Farkas Éva Erzsébet polgármester nyitotta meg a döntőt. Köszöntőjében kiemelte, hogy a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum diákjait az önkormányzat hívta meg. Örömmel vették, hogy a meghívást elfogadta az iskola.

– Az önkormányzat számára fontos, hogy a mai fiataloknak bemutathassa Návay Lajos személyét. Nem csak városunkban, hanem az akkori Csanád vármegyében is kiemelkedő politikus volt. Munkássága mellett személye is példaként állhat a fiatalság előtt – mondta a polgármester. 

Az eredmények:

1. József Attila Gimnázium csapata, felkészítő tanár: Varga Bálint.
2. Tipszmiksz – Juhász Gyula Református Gimnázium, felkészítő tanár Ocsovszkiné Joó Judit.
3. For the History – Návay Lajos Szakiskola, felkészítő: Varga Gyöngyi.
4. Temesvári Honvédek – Bartók Béla Elméleti Líceum, Temesvár, felkészítő: Fodor Enikő.
5.Triumvirátus: Návay Lajos Szakiskola, felkészítő: Varga Gyöngyi.
6. Temesvári Hősök – Bartók Béla Elméleti Líceum, Temesvár, felkészítő: Fodor Enikő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest