Albert Barbara – Szeged


A már hagyományosnak mondható Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón 15 csoport méri össze tudását, s képességeit. A résztvevők minősítéseket és elismerő okleveleket kaphatnak a jó szereplésért. A regionális döntők után választja ki a szakmai zsűri, hogy kik szerepelhetnek az országos fesztiválon.

– Az előadásokat már bemutatták a diákok a szülőknek a Kálvin Napokon. Még nagyon fiatalok, ráadásul matek tagozatosak a fellépőink. Sokat gyakorolták a produkciót a tanórák után – árulta el Tamásné R. Nagy Klára, a Kálvin Téri Református Általános Iskola pedagógusa.

Az elsősök az Állatkerti útmutató, a másodikosok a Mese a tükörről, s a harmadikosok a Baromfiudvar című darabokkal készültek. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, fergeteges volt a hangulat.

– A Baromfiudvar egy verses, zenés összeállítás. A délutáni foglalkozásokon, dráma- és énekórákon gyakoroltunk a mai napra. Úgy gondolom, hogy nagyon látványos voltak jelmezeink a színpadon, melyeket a szülők önállóan készítettek el. A tanulók nagyon élvezték a felkészülést. A színjátszás kiváló közösségépítés, illetve a gyerekek megtanulják a fegyelmezett viselkedést. Sőt a diákok kiejtését is fejlesztettük a produkciók által – fogalmazott Hangainé Gyenes Magdolna, a Kálvin Téri Református Általános Iskola pedagógusa.

Délután a zsűri tartott szakmai értékelést a csoportvezetőkkel. A szervezők egy meglepetéssel, Péter Pán Duó koncerttel is kedveskedtek a résztvevőknek.

A gyerekek felkészítésében nagy szerepet játszottak Tamásné R. Nagy Klára, Nagyné Hős Ágnes, Hangainé Gyenes Magdolna pedagógusok és rajtuk kívül azok, akik valamilyen formában hozzájárultak a fellépéshez.

A kálvin diákok fellépéséről további képeink a galériában.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest