Gajáta Fanni – Kiszombor


2015 januárjában alakult meg a Kiszombori Ifjúsági Központ, vagyis a KIK, miután a fiatalok felkeresték Hegedűs Sándort. A művelődésszervező örömmel vágott neki annak a feladatnak, amellyel a helyi fiatalokat lehetett összefogni.

– Rövid céljaink között az is szerepelt, hogy a fiataloknak minél több rendezvényt szervezhessünk. Ahogy az elmúlt év tapasztalati mutatták, ez nagyon jól sikerült – mondta a KIK szakmai vezetője. – Hosszú távú feladatként az is szerepelt, hogy az ifjúságnak legyen egy saját épülete. Most elérkeztünk ehhez is.

Hosszú munkák gyümölcse a KIK székhelye, amely egykor a rendőrségnek adott otthont. Januártól kezdve egészen az átadásig dolgoztak rajta a tagok. A festéshez az önkormányzattól érkeztek szakemberek, majd ezután követhettek a belső dizájn kialakítása. Csóti Beatrix elmondta, a fiatalok rengeteget ötleteltek közösen, hogy milyen minták legyenek a falakon.

– A legnehezebb feladat, és amely a legtöbb időt vett el az a falra felkerülő minták tervezése és felfestése volt – árulta el Beatrix. – A falon látható képeket közösen találtuk ki a gyűléseinken, majd együtt is csináltuk meg.

A pénteki átadón Szegvári Ernőné kiemelte, hogy az önkormányzat partnere volt az KIK székhelyének megvalósításának.

– Az önkormányzat 640 ezer forintból tette rendbe az épületet – mondta a polgármester. Az Ökrös utcai ingtalan felújítása mellett játékokat és televíziót is biztosított az önkormányzat ebből az összegből.

– Nagyon várjuk a fiatalokat, hogy belakhassák az épületet és hogy jól érezzék magukat – tette hozzá.

További képeink itt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest