Oláh Nóra – Földeák/Makó


A makói Magán Zeneiskola hangszeres diákjai ebben a tanévben is sok különböző megyei és országos megmérettetésen vesznek részt, ahonnan többnyire dobogós helyezésekkel térnek haza. Egyik ilyen kiemelkedő eredmény a földeáki Szabó Hanna nevéhez fűződik, aki a II. Kiskunfélegyházi Magyar szerzők vokális és hangszeres műveire kiírt országos versenyen korcsoportjában és kategóriájában ért el első helyezést.

Hanna már többször is bizonyította tehetségét és szorgalmát a hazai és nemzetközi seregszemlék mezőnyének legelőkelőbb helyein. A mostani versenysorozatban legutóbb a Szentesen rendezett kortárszenei versenyen szerzett kiváló minősítést. Szerbiában, a Szabadkai Nemzetközi Fafúvós Verseny arany 1. díjasa lett, így jogot szerzett arra, hogy a legjobbak között, a gálahangversenyen is játsszon.

Tanára, a szakmai és pedagógiai munkájáért többszörösen kitüntetett Csikotáné Erdei Eleonóra hosszú évek óta eredményesen versenyezteti, illetve készíti pályára növendékeit. Közöttük van például Szabó Sára – Hanna nővére – aki zeneművészeti egyetemen tanul, és jelenleg éppen egy nemzetközi megmérettetésre készül Olaszországba.

Ha a diák és tanára egyaránt elkötelezett, teljes odaszánással végzi feladatát, ez mindenképpen meglátszik a közös munkán. A kiskunfélegyházi verseny zsűrijének elnöke, Balázs Árpád Erkel-díjas zeneszerző, érdemes művész is elismerését fejezte ki a Magán Zeneiskola tanulójának és felkészítőjének egyaránt.

A közös munka a legutóbbi siker után is nagy intenzitással folytatódik, hiszen előttük áll még a 316 versenyzőt felvonultató országos verseny Szentendrén, valamint a Temesvári Nemzetközi Fuvolaverseny.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest