Gajáta Fanni – Kiszombor


Hatalmas tapssal fogadták a kiszombori diákok Molnár Tamást, aki egyedülálló testnevelés órát tartott nekik ma. A vízilabdás a „Küzdj meg a bajnokkal!” program keretén belül látogatott a nagyközségbe. 

– A mai fiatalok körében sajnos él egy olyan sorrend, amelynek a sport és a mozgás a végén kullog – véli a sportoló. – Nyilván, egy közös tornaórával nem lehet csodát tenni, de lesz egy olyan órájuk, amely nagy figyelemnek örvend majd. Remélem, jól fogják érezni magukat – tette hozzá az egykori olimpiai bajnok.

Rózsa Norbert a barátokkal focizik és rengeteget biciklizik is. Nem csak közeledésre használja a kétkerekű járművet, hanem sportol is vele.

– Cross pályákra járok egy mountain bike-kal. A töltésre szoktunk kimenni, ami nagyon jó – mondta Norbi. – A biciklizés a későbbi terveimben is szerepel, akár versenyszerűen is.

Süli Andrástól, a „Küzdj meg a bajnokkal” alapítvány elnökétől megtudtuk, hogy a programmal nem csak az egészséges életmódra szeretnék felhívni a figyelmet, hanem a környezettudatosságra is.

– A program része az is, hogy nem csak beszélünk arról, hogy mennyi vitamint és folyadékot kell bevinni a szervezetbe nap, mint nap, illetve hogyan kell szelektíven gyűjteni a hulladékot, hanem ezt kézzel foghatóvá is tesszük. A gyerekeknek rengeteg folyadékot, gyümölcsöt és vitamint hoztunk. Emellett újrahasznosítható kulacsot is adunk nekik, amelyet minden reggel újra tudja tölteni – mondta az alapítvány elnöke. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest