MH – Óföldeák


Fehér József, Gyulafalviné Koncz Márta és Horváth Istvánné írók, költők, a vásárhelyi Kárász József Irodalmi Kör tagjai, valamint Vass József óföldeáki helytörténészek József Attila költeményeit, illetve saját verseiket mondták el az otthon ebédlőjében rendezett Költészet napi ünnepségen.

A Himnuszt követően Vass József emlékezett meg József Attiláról, felidézve a szomszédos Földeákon, Makón és Hódmezővásárhelyen is gyakran megforduló költő zord életútját, s azt, hogy az élményeit, érzéseit és gondolatait hogyan formálta át nagyszerű versekké.

A legismertebb versek, így a Mama, az Ars Poetica vagy az Aki szegény, az a legszegényebb, mellett – melyek tolmácsolásában az otthonban élők, így Kárpáti Gábor és Pipicz Mihályné is részt vettek – az irodalmi kör tagjai saját írásaikat, verseiket is felolvasták.

A szép számban megjelent érdeklődő otthonlakók nagy tapssal köszönték meg a műsoros megemlékezésen szereplők fellépését, a gyönyörű versek tolmácsolását.

– Nagyon szeretem a verseket, József Attila mellett Petőfi és Arany János az egyik kedvencem – árulta el az egyik otthonlakó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest