MH


Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott.

Az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én 6 órától április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP) használatban lesz. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, és nem a szankcionálás. Azonban a dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre kerül sor.

A 2015-ös akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, így ez évben is javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.
A javaslatokat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak a speedmarathon@csongrad.police.hu email címen várják.

A javaslatokat április 19-én 8 óráig várják, az ezt követően beérkező javaslatokat a rendőri szervek nem tudják figyelembe venni.
A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka során a megyei rendőr-főkapitányságok április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.
A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik e-mailben kapnak értesítést a részletekről.
Az ellenőrzést követően a rendőrség az eredményekről tájékoztatja a nyilvánosságot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest