Hírek

Lázár és Balog “nem” szavazata

Makó Híradó – Budapest


A kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor kérésére nem ment el a szabad vasárnap törvényi eltörlésével kapcsolatos szavazásra sem Lázár János Miniszterenökséget vezető miniszter, sem Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter. Közleményükben azt írták: „Meggyőződésünk szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen. Ezért nem támogatjuk a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot. Távolmaradásunk “NEM” szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le.”

A parlamenti voksoláson a 176 szavazó képviselőből 163 szavazott igennel a visszavonásra, 11-en tartózkodtak és két képviselő nyomott a nemre.

A KDNP-ből Harrach Péter szavazott nemmel, illetve a fideszes Szatmáry Kristóf.

A 11 tartózkodóból kilenc KDNP-s képviselő, egy fideszes, Boldog István és egy független képviselő Szelényi Zsuzsanna az Együtt politikusa.

A KDNP frakciójából ketten – Seszták Miklós és Simicskó István – voksoltak igennel.

A Jobbik, az MSZP és az LMP frakcióiból minden jelenlévő képviselő igennel szavazott, ahogy Szelényin kívül az összes független is, Gyurcsánytól Fodorig – írta a részleteket az index.

Lázár János korábban a kormányinfón épp úgy, ahogy a makó környéki és választókerületébe tartott lakossági fórumokon is azt hangoztatta, hogy mindenképpen szeretné, ha a vasárnapi munkavégzés alól minél többen mentesüljenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.