Hírek

Amikor versek és képek találkoznak

Gajáta Fanni – Makó


Még januárban kérték fel Telegdi Ágnes természetfotós-meseírót, hogy a József Attila költeményeihez kapcsolódó kiállítását Makóra is elhozza. Ezt örömmel fogadta el Ágnes.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy ilyen komoly rendezvénysorozat része lehet a kiállításom – mondta a fotós. Elárulta, hogy József Attila verseinek fotóval való illusztrációja ötlete két évvel ezelőtt jött, egy hidegebb nyári napon. – Akkor, a szárszói múzeumban és József Attila egykori házában tett látogatásom után egy olyan érzés fogott el, hogy újra kellett olvasnom a költő verseit.

Telegdi Ágnes nagyon szereti a természetet, közel áll hozzá: óvja, védi és megörökíti kép formájában is. A fotózások kapcsán jutott eszébe, hogy József Attila versrészleteihez jól passzolnának képek is. Mindig nyitott szemmel jár, hogy elkaphassa a legszebb pillanatokat. Elmondása szerint, egy-egy városnézés során nem meri magával vinni a fényképezőgépét, mivel órákig képes elmerülni a fotózás művészetében.

A gyönyörködtetés mellett a figyelemfelhívás is célja a természetfotós-meseírónőnek. Reméli, hogy képeivel és idézeteivel eléri azt a fiataloknál, hogy utánaolvassanak József Attila verseinek is.