Hírek

Sztárbőrbe bújt sztárok Földeákon

Oláh Nóra – Földeák


Közel két évtizede rendeznek jótékonysági iskolabálakat a településen; a műsoros est bevételét a diákokra, az oktatás feltételeinek jobbá tételére fordítja a Földeáki Iskolásokért Közalapítvány. Tavaly például sporteszközöket és tableteket vásároltak a báli belépő- és tombolajegyek árából a helyi Návay Lajos Általános Iskola számára.

A színpadi produkciókat a Művelődési Ház nagytermében rendezték, méghozzá hagyományosan a nyolcadikos diákok felvonulásával és nyitótáncával indítva. A legkülönbözőbb műfajokban és jelmezekben előadott táncok a műsorban végig meghatározták az est hangulatát – jó néhány már a farsangi programban is helyet kapott.

A helyi adaptációban „sztárbőrbe bújt sztárok” között akadtak igen furcsa lábtechnikájú, Kornél-ligeti (és az 5. a-ban tanuló) manók, Szörnyella jelmezes osztályfőnökök társaságában bulizó 3. b-s dalmaták, papagájok és pávák képében pózoló ötödik b osztályosok. A 7. a lányai tavi tündérré váltak, majd két balett növendék, Kelemen Liza és Bajusz Levente adtak ízelítőt pazar tánctudásukból, ők később egy lendületes cha-cha-chával is visszatértek a színpadra.

Ugyancsak hagyomány az iskolabáli program összeállításánál, hogy humoros prózai darab is színesíti a repertoárt, méghozzá a pedagógusok tolmácsolásában. A Stradivarius című jelenet egy hegedű adásvétele körül bonyolódott, majd házasságközvetítéssé nőtte ki magát…

A 6. a osztály lányai látványosan „felpörgetett” szoknyájú gésáknak öltöztek, míg a fiúk minyonokként álltak színpadra.

Természetesen nem maradhatott ki a műsorszámok sorából az iskola „nagy sztárjainak” extraprodukciója sem. A tanárok megszokottan dinamikus előadásában ezúttal az oroszórákhoz kötődő zenei emlékek elevenedtek meg. A „Kalinka, a 42 %-os vodka” elsöprő sikert aratott; a visszatapsolást garantálni lehetett…

A közös finálé után a bálozók apraja-nagyja az ízletes vacsorával folytatta az estét, majd a nyolcadikosok ismét bemutatták nyitótáncukat a közönségnek. Innentől kezdve azután a táncparketten hajnalig tartó, folyamatos „nagyüzem” zajlott, csupán a tombolahúzás idejére pihentek meg kissé. A jótékonysági esten résztvevő, több mint 320 vendég vidám hangulatát ezúttal is Csikota József és zenésztársai tartották kézben – ahogyan minden évben, immár 19. esztendeje.

További képeink a galériában láthatók.