MH összeállítás


Lázár János egy örömhírt hozott Orbán Viktortól. a mai kormányinfóra: 8 éve a mostani első nap, amikor nem tartozunk az IMF-nek. Az ország pénzügyi szuverenitása helyreállt – mondta a miniszter. 4400 milliárd forintot fizetett vissza 2008 óta Magyarország, ez az államadósság 10 százaléka, a köszönet a választókat illeti – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki hangsúlyozta: a szocialisták kormányzása államcsődött jelentett, így ha nincs hitel, akkor csődöt jelentettünk volna.

23 törvényt akarnak módosítani terrorveszélyről szóló törvényjavaslattal – közölte. A kötelező betelepítési kvótáról azt mondta, hogy május elején tárgyalhat erről a bizottság. Ha a javaslatot elfogadják, akkor az Európai Bizottság döntheti el ki élhet Magyarországon. A bizottság javaslata alapján a Fidesz által kezdeményezett népszavazás ügydöntő jelentőségű, hiszen mi dönthetünk róla, ki élhet nálunk. Több mint ezer önkormányzat kinyilvánította, hogy senkit nem akarnak befogadni – hívta fel a figyelmet.

Július 1-jétől növekszik a járási dolgozók bére. A járási hivatalok után a kormányhivatalok, majd a minisztériumok jogállása rendeződik 2018-ra – jelentette be Lázár János, aki 85 törvényt nyújt be annak érdekében, hogy leegyszerűsödjön az ügyintézés.

Elmondta, átalakítják a pályázati rendszert, a következő években legalább 3000 pályázatértékelőre lesz szükség, de ők csak kormányhivatalnokok lehetnek.

Eddig tízezren vettek állami földet a két árerési sorozatban, most a kormány azt tervezi, hogy lesz harmadik kör is a földárverésben.

Az MSZP népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban a kormány tiszteletben tartja a Kúria döntését és a népszavazást is. Személyesen azt gondolja, hogy vasárnap munkaszüneti nap kell, hogy legyen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest