Gajáta Fanni – Makó


A Makovecz könyvtárral kapcsolatos konzultációs leveleket juttatnak el minden makói háztartásba hamarosan.

A levél egy hatkérdéses kérdőívet is tartalmaz, amelyet a városban három helyen, – a Hagymaházban, a József Attila Városi Könyvtárban és a Polgármesteri Hivatalban – illetve interneten keresztül adhatják le a kitöltők.

Így néz ki a kérdőív.

A konzultáció két témában keresi a válaszokat: a jelenlegi és a jövőbeni szolgáltatásokra tér ki.

Mint ahogy már korábban írtuk, a régi könyvtár helyén egy 1600 négyzetméteres, kétszintes épület valósul meg közel 2, 5 milliárd forintból. A tervek június végére készülnek el és várhatóan ősszel kezdődik meg a másfél évig tartó építkezés.

– A Makovecz-hagyaték fontos Makónak, a 12 építmény mellett egy új beruházás, új épület valósulhat meg – emelte ki Farkas Éva Erzsébet a ma délelőtti sajtótájékoztatón, amelyen a Makovecz könytárról volt szó. – Emellett, hasonló fontosságú a könyvtár körüli tér rendezése is.

A konzultáción bemutatkozott Nadobán Zsuzsanna is, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Tagintézményének tanítónője is. A pedagógus örömmel fogadta el és vágott bele a projektbe.

– Már nagyon régóta az oktatási intézmények, az általános és középiskolák egyik kiemelt feladata a városi könyvtárral való szoros együttműködés. Fő célunk az olvasás megszerettetése már kisgyermekkortól kezdve – mondta a tanítónő. – Rendszeresen, rengeteg rendezvényen vagyunk ott iskolai- és osztálykeretben is.

Toldi János képviselő is csatlakozott a projekthez, így közösen a polgármesterrel és a pedagógussal, lakossági fórumokon ismertethetik meg az új könyvtár terveit a makóiakal.

– Nem építészetileg szeretnék beleszólni Makovecz Imre művébe, hanem a megvalósulásba, a kiscsoportos programoktól kezdve a nagyobb munkákat, szervezéseket igénylő dolgokban szeretnék segíteni – árulta el a képviselő, akitől nem is áll messze a könyvtárok világa: egykor a néprajz és könyvtár szakon végzett az egyetemen, illetve Gyulán és Gyulavárin is dolgozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest