Hírek

Kiválóan teljesítettek Csornán a makói diákok

Gajáta Fanni – Makó


Mint ahogy már korábban írtuk, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolából három tanuló jutott be az Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) országos döntőjébe. Fodor Bence, Maróti Tibor és Kondász Attila is mezőgazdasági gépésztechnikusként tanulnak és ebben is mérették meg magukat. Bence 92%-ot, Tibor 92%-ot, míg Attila 80%ot teljesített.

– A szóbeli három részből állt: az első az erőgép, a második a munkagép és a harmadik a mezőgazdasági alapismeretekből. – mondta Tibor, majd Bence folytatta. – A gyakorlati feladatok is három részből tevődött össze: gépüzemeltetésből, erőgépszerelésből és alapfém megmunkálásból.

A tanulók szerint a gépüzemeltetés, vagyis a szántás volt az egyik legnehezebb feladat. Attila elmondta, hogy a jó szerencsén is múlott, illetve embert kívánó volt a művelet is. Nem csak üzemeltetés, hanem a jó beállítások is sokat számított.  A legjobb 15 versenyző közül 10 diák kapott 70% feletti eredményt.

– Azt tudom mondani, hogy az iskolánk egy aranyközépúton jár. A gyakorlati és elméleti oktatással nem vagyunk lemaradva. A házigazda csornai diákokkal szemben sem szenvedtünk hátrányt, ugyanazokat tudtuk produkálni, mint ők – foglalta össze Attila a tapasztalatait. – Szorosnak szoros volt a mezőny.

Hasonló feladatokkal találkoztak a versenyen, mint a gyakorlati óráikon.

A fiúk nem izgultak a versenyen azonban előtte megvolt a versenydrukk. A háromnapos megmérettetés első napján szóbeli, a másodikon a gyakorlati feladatok voltak, majd utolsó napon az eredményhirdetés után indultak vissza Makóra.

– A versenyen nagy titoktartás volt, még a nevünket sem mondhattuk, csak a számunkat – mondta Tibor.

Kovács Károly tanár úr volt a kísérőnk, ő folyamatosan látta a munkákat – vette át a szót Attila. – Az összes gyerek szóbelijét látta, mivel azt egy másik teremben kivetítték. A pedagógusok így figyelhették, hogy ki hogyan teljesít.

Nem csak a szüleik, hanem az iskola is büszke a tanulóira. A 70% feletti teljesítmény miatt már biztosan nem kell vizsgázniuk, már csak a bizonyítványt kapják a kezükbe.

– Csornán jól éreztük magunkat a három napban, családias volt a hangulat – árulta el Attila. Teljes ellátásban is részesültek. – Egy rossz szavunk nem lehet róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.