Gajáta Fanni – Makó


Toborzási célja is volt Biró István görögkatolikus parókus előadásának, amelyet a Magyar Máltai szeretetszolgálat makói csoportjával közösen szervezett meg. Az atya hozzátette, akik nem engedhetik meg maguknak az utazásokat, azok ezzel az élménybeszámolóval betekintést nyerhetnek a zarándokutakra.

– Az egyik szenvedélyem a sok közül az utazás. Már most is rengetegen vettem részt, de ezután is tervezek még – avatott be minket az ifjú görögkatolikus parókus.

Élménybeszámolóját a lengyel czestochowai utazással kezdte, amely a lengyelek nagy zarándokhelye.

– A különlegessége a városnak az, hogy magyar pálos szerzetesek tartják fent. A pálosoknak van egy motoros közössége, a Motorkerékpálosok.

Biró atya elmondta: Czestochowa a szezonindító utazás, ahová Budapestről közel 80-100 motoros indul útnak. Alig egy nap alatt lehet oda elérni, de ez attól függ, hogy ki milyen tempóban halad és milyen járművel indult útnak. A lengyel városba a szentmise mellett egy motoros találkozón is részt vesznek, amelyre a környező országokból érkeznek érdeklődők.

– Ha jók az időjárási viszonyok, akkor több mint 20 ezer motoros jelenik meg a zarándoklaton – avatott be minket Biró atya.

A lengyel zarándokút mellett két római élményeiről is beszámolt, ahová még egykori egyházközösségével jutott el. A máriapócsi útjáról szót ejtett, amely a görögkatolikusok nemzeti kegyhelye. Legnagyobb hangsúlyt azonban a szentföldi útra fektetett. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest