Makó

Rózsi néni titka a nevetés

Gajáta Fanni – Makó


Március 20-án töltötte be a 95. életévét Szabó Jenőné Csepregi Rozália. Rózsika néni Püspöklelén, azaz a mai Maroslelén született. A fodrász szakmája hozta át Makóra még a második világháború idején. A háborút követően a Révész utcában nyitott szalont, amely 22 évig üzemelt.

– Néha nagyon jól teltek az évek, néha nagyon rosszul. Mikor hogy jött ki a lépés – foglalta össze Rózsika néni az elmúlt 95 évet. – Úgy érzem, hogy ebben a pillanatban minden rossz, mivel a fiam beteg és a szegedi kórházban van.

Az idős asszony kétszer ment férjhez, de mind a kétszer elvált. Második férje még mindig él, azonban nem tartják a kapcsolatot. Házasságaiból két gyermeke született: egy lánya, aki fiatalon meghalt és egy fia. Hat unokája Amerikában, míg egy Magyarországon él, illetve négy dédunokája is van.
Rózsika néni immáron negyedik éve él a Batthyányi utcai idősek otthonában. A szabadidejében énekelni és szavalni szokott, illetve a lakótársaival trécselget, pihenget. Régebben kötött és horgolt is, azonban elmondása szerint a keze már nem bírja ezt.

– A hosszú élet titkát egy doktornő árulta el. Sokat kell nevetni és én olyan vagyok, aki sokat is szeret szórakozni. Úgy vagyok vele, ha haragszik az ember, még akkor is inkább nevetni kell – mondta Rózsika néni.

A 95 éves asszonyt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János települési képviselő köszöntötte társai körében. A hatalmas virágcsokor és torta mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét kapta ajándékul Rózsika néni. Emellett lakótársai is meglepték egy kis ajándékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.