Makó

Mucsi: nem vagyok Buzás Péter szócsöve!

Gajáta Fanni – Makó


Hétvégén került a postaládákba az a szóróanyag, amelyben nem csak Buzás Péterről, hanem Medgyesi Pálról és Mucsi Tamásról is írt “egy igazságot kereső makói polgár”. Mucsi elmondta, rágalmazó, becsületsértő mondatokat és valótlan tényeket állít személyéről, illetve a hatályos jogszabályok alapján impresszum nélküli szórólapot kiadni tilos.

– Ez a kiadvány a Négyes újsággal együtt, pontosabban abba belehajtva került a postaládákban. Ezért most felszólítom Czirbus Gábort, hogy határolódjon el az ilyen szórólapoktól, mert felvetődhet annak a lehetősége, hogy – legalábbis – egyszerre terjesztették őket – tette hozzá Mucsi.

–  Azt gondolom, hogy az ilyen magatartás nem helyes. Sem a politikai életben, sem a magánéletben. Ha valakinek véleménye van, vállalja névvel. Illetve valós tényeket állítson és ne valótlanokat – mondta a politikus. Kiemelte, hogy a választási kampányidőszakban egy hasonló formátumú kiadvány már megjelent, akkor viszont „aggódó baloldali polgár” névvel. Véleménye szerint, ugyanahhoz a személyhez köthető mindkét iromány.

– A Fidesz Polgári Magyar Szövetsége már másfél éve hangoztatta, hogy a makóiak a térség legdrágább vizét kapták. De még nem hallottunk javaslatot arra, hogy a víz ára csökkenjen Makón. Ezért először is azt javaslom, hogy határolódjanak el az ilyen jellegű szórólapoktól, illetve nyújtsanak be javaslatot, hogy csökkenjen a víz ára.

Arra a kérdésünkre, hogy még mit tart igazságtalannak a szóróanyagban, azt válaszolta, hogy nem valós, hogy ő Buzás Péter szócsöve lenne. Kiemelte, hogy nem egyeztet egyik sajtótájékoztató előtt sem az egykori városvezetővel.

– A DK nem az MSZP alárendelt pártja, mi önálló politikát folytatunk. Nyilván bizonyos várospolitikai kérdésekben egyeztetünk, de nekem nem mondja meg Buzás Péter, hogy miről beszélhetek, és én sem próbálom neki megmondani, hogy miről beszélhet.

A “patkányozó Mucsi Tamás” megnevezésre is kitért a választókerületi elnök: már többször elmondta, hogy ő a gerinctelen, hazug embereket nevezte patkányoknak. Azt gondolja, hogy a szórólap készítőjére igaz ez.

Az “igazságot kereső makói polgár szórólapja:(Technikai okok miatt feljebb a 2-es és 3-as, alább pedig a 4-es és 1-es oldal.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.