Hírek

Bryan Adams Budapesten lép fel

MH bulvár


Az 56 éves énekes, gitáros, dalszerző Get Up Tour című koncertkörútja során október 9-én lép fel a Budapest Sportaréna színpadán.

A kanadai zenész eddig ötödször adott koncertet Magyarországon, legutóbb 2012-ben járt Budapesten (szintén az Arénában), 2007-ben
a Kapcsolat-koncert sztárjaként 200 ezer ember előtt lépett a magyar közönség elé.

Hazája egyik legismertebb zenésze, három és fél évtizedes karrierje során több mint 65 millió albumot adott el, turnézott mind a hat kontinensen, negyven országban vezette a slágerlistákat. Megkapta a legmagasabb kanadai állami kitüntetést, beiktatták a Zenei Hírességek Csarnokába, csillaga van a hollywood-i Hírességek Sétányán.

Bryan Adams 13. stúdióalbuma, a Get Up tavaly októberben jelent meg. A lemezt hosszú ideje dalszerző- és közreműködő társával, Jim Vallance-szel, illetve az Electric Light Orchestra (ELO) frontemberével, Jeff Lynne producerrel közösen készítette; az anyag kilenc új dal mellett négy akusztikus felvételt is tartalmaz. A Brand New Day című dalhoz készült videót Adams maga rendezte, a klipben a BAFTA-díjas színésznő, Helena Bonham Carter szerepel a Hurts egyik tagjával, Theo Hutchcrafttal közösen.

Legutóbbi anyagáról a You Belong to Me, valamint a Do What Ya Gotta Do jelent még meg kislemezen, minden bizonnyal ezek is felcsendülnek a koncerten, más Bryan Adams-klasszikusok – például a Summer of ’69, a Heaven vagy a Please Forgive Me – mellett.

A kanadai sztár fotósként is ismert, fotóalbuma Exposed címmel 2012-ben jelent meg. Készített képeket az angol királyi családról, jó kapcsolatban volt a néhai Lady Dianával, és fotózta a tragikus sorsú Amy Winehouse-t is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.