Makó

Átvenné a város a makói inkubátorházat

Korom András – Makó


Kedden még bontani érkezett a makói ipari parkba Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. a hitelező makói vállalkozások megbízásából az F House Kft. inkubátorházához. Nem jártak sikerrel, ugyanis a magánterületre nem tudtak bejutni, így a megbízó által lerakott 10 millió forint értékű térkövet nem tudták felszedni.

Csütörtökön már a városházán kereste fel Szabó Bálint Czirbus Gábor alpolgármestert az inkubátorház ügyében.

– Szabó Bálint azt mondta, hogy több mint 10 makói alvállalkozót nem fizettek ki, összesen 70 millió forint értékben. Felajánlotta, hogy ezt az ingatlant átadnák a városi önkormányzatnak, s arról érdeklődött, hogy fogadókész lenne-e erre a város – mondta portálunknak az alpolgármester.

Czirbus Gábor hozzátette: amennyiben az ingatlan körül minden tisztázódik, minden tartozást kifizettek, azaz az ingatlannak kapcsolatan minden tisztázódik, akkor a város elfogadja a felajánlást.

– De csak akkor, ha valamennyi érintett vállalkozás aláír egy olyan dokumentumot, melyben elismeri, hogy nincs további követelése. A város követeléssel semmiféleképpen sem veszi azt át – mondta.

Az alpolgármester Szabó Bálinttól megtudta azt is, hogy az inkubátorház jelenlegi tulajdonosai lemondanának az ingatlanról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.