Hírek

Fanni művészetben és küzdősportban is jeleskedik

Oláh Nóra – Földeák


Ha valakire tökéletesen ráillik a „jó tanuló, jó sportoló” meghatározás, az a földeáki Návay Lajos Általános Iskola ötödik osztályos tanulója, Kovács Laura Fanni. Kézilabda és küzdősportok mellett alkotóművészettel és zenével is foglalkozik – csoda, hogy egyáltalán marad ideje a tanulásra. Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy kitűnő eredményeket érjen el: legutóbbi színjeles félévi bizonyítványát hat dicséret is „díszítette”.

A Jó tanuló – Jó sportoló oklevéllel.

Fanni öt éven át kézilabdázott Földeákon, jelenleg már Makóra jár edzésekre – előbbi helyen Molnár János, utóbbin Kozserán Beáta növendékeként. A labdabűvölés mellett a küzdősportok is erőteljesen jelen vannak az életében: már 6 éve sportol a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-Do Klub színeiben. A sportág edzései hetente kétszer zajlanak a földeáki művelődési ház nagytermében. Mindezek mellett egy viszonylag új, zenés, mozgásos műfajjal, a Nippon Zengoval is foglalkozik; ezt a küzdősport-aerobik technikát három év óta műveli, edzője Gera Andrea.

Edzőivel, Lókös Zoltánnal és Puruczkai Ádámmal.

A sportos életmód jól megfér a művészetek iránti fogékonysággal is Fanni napirendjében. Már második esztendeje tanul szorgalmasan a makói Magán Zeneiskola két tanszakán: szintetizátoron játszik Rakonczás Pál tanítványaként, illetve képzőművészeti foglalkozásra is jár. Itt szívesen fest, rajzol – nemrég például egy plasztikus álarcot készített nagy műgonddal. Állítása szerint az alkotás igazi kikapcsolódás a számára.

A dobogó felső fokán. Fotó: Jójárt Krisztina.

A többirányú elkötelezettségek egyike, a taekwon-do az elmúlt hónapban igazi áttörést hozott Fanninak. Hódmezővásárhelyen, a Hódtói Sportcsarnokban megrendezett magyar bajnokságon serdülő lány kategóriában, a formagyakorlatban a harmadik helyet szerezte meg, küzdelemben pedig a dobogó legfelső fokára kerülhetett. Felkészítői: Lőkös Zoltán (2. dan), Puruczkai Ádám (3. dan), Zsarkó Dániel Péter (4. dan).

A szombati budapesti versenyen.

Ezen a hétvégén ugyanebben a sportágban és kategóriákban, még több ellenféllel, még erősebb mezőnnyel kellett szembenéznie a tehetséges földeáki diáklánynak. Budapesten, a Spirit Open elnevezésű nemzetközi versenyen 6 ország, 35 klub mintegy 420 versenyzője között vállalta a megmérettetést,, s a Küzdelem Serdülő lány -38 kg-os kategóriában aranyérmes lett!