Gajáta Fanni – Makó


Nyílt nappal várták ma délelőtt a beiratkozás előtt álló gyerekeket a Kassai utcai óvodában. Barta Anita tagintézmény vezetőtől megtudtuk, hogy 75 gyereket tudnak felvenni és jelenleg 68-an járnak hozzájuk. Az óvodában a környezettudatosság a cél, ezért a kicsik és a nagyok is egyaránt gondozzák az intézet udvarában lévő konyhakertet.

– A nyílt napra elsősorban azokat a kicsiket vártuk, akik a környéken laknak, de a város bármely pontjáról nagyon szívesen fogadjuk a gyerkőcöket – árulta el a tagintézmény vezető. – Ezen a két napon próbáltuk úgy összeállítani a programot, hogy a gyerekek minél jobban megismerjék a tevékenységeket.

A két és fél éves Rigó Dávid anyukájával érkezett a nyílt napra. A kicsi nem unatkozott, minden foglalkozást kipróbált, így például a gyurmázást, tornázást és a horgászatot is.

– Inkább társasági emberke, nagyon szeret barátkozni. Szerintem ezért is könnyű lesz a beilleszkedés – árulta el Aranyos Nikolett, Dávid anyukája. – Annak idején én is ide jártam, illetve a környéken is lakunk, így ezért választottuk a Kassai ovit.

A Makói Óvoda nyílt napja jövő héten a Hold utca tagintézményben folytatódik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest