Gajáta Fanni – Makó


Bejelentésre ment ki tegnap Kaskötő Gizella, a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület programfejlesztő igazgatója és Igazné Szilvia alelnök az Ószegedi utcára, ahol már napok óta mászkált egy kan kutya. Gizella elmondta, a keverék kan eb nagyon rossz állapotban volt.

– A nyakába belenőtt a bőrnyakörv, amely már gennyezett, illetve ellepték a kullancsok is – mondta portálunknak az igazgató. – Dr. Sebő Ottó állatorvoshoz vittük, majd dr. Gábor Júlia látta el. A csatot egy erővágóval tudta csak kiszedni az állat nyakából.

– Az ebnek szerencséje volt, a fémcsat nem a légcsövébe vagy a nyelőcsövébe nőtt bele. Azonban emiatt is hatalmas fájdalmai lehettek neki – tette hozzá Gizella.

A szakszerű ellátást követően is még hetekig tarthat a kutya gyógyulása: naponta kell fertőtleníteni és antibiotikumot kell neki adni. Az altatás után elevenebb, vidámabb volt, illetve evett és ivott is. 

– Hiába voltak hatalmas fájdalmai, egyetlen egyszer sem morgott ránk, nem harapott. Helyette bújt, puszikat adott és csóválta a farkát – olvasható az egyesület közösségi oldalán. 

A kutyát Klárafalvára vitték az ideiglenes befogadójához, azonban sürgősen gazdát keresnek neki.

– Nem csak az új, hanem az egykori gazdáját is nagy erővel keressük a kutyának, melyben egyébként nem volt azonosító chip – mondta Kaskötő Gizella. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest