Korom András – Makó


– A magyar kormány még tavaly decemberben egy komoly családsegítő programot, a CSOK-ot dolgozott ki, amelyhez én egy önálló képviselői indítvánnyal járultam hozzá az idén januári testületi ülésünkön – mondta mai makói sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor alpolgármester. Közölte, indítványában azt kérte, hogy újabb ingyenesen adható önkormányzati telkeket alakítsanak ki a városban.

A makói képviselők a február 10-i ülésen  fogadták el az  alpolgármesteri indítványt, s ezzel együtt a Velnök utcában három telek pályázatát is kiírták. Az érdeklődést mutatja, hogy azóta már hét család vitte el az igényléshez szükséges dokumentumokat  mondta az alpolgármester.

A Szerecsen utcai telek. Teljesen közművesítik.

Kérdésünkre, hogy miből gondolják, hogy nagyobb lesz az érdeklődés az építési telkek után, mint volt az utóbbi években, azt mondta, hogy jelentősen könnyítettek a korábbi feltételeken, azaz már nem csak az kaphatja meg az 1,2 milliót érő telkeket, akik helyben laknak és helyben dolgoznak, de a vidékről érkezők is. A pályázóknak a CSOK kívánalmainak kell csak megfelelniük.

Az alpolgármester elmondta, a Szerecsen utca Sírkert felöli végén lévő önkormányzati területen négy építési telket jelölnek ki, s mintegy 4 millió forintos költséggel közművesítik is azokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest