MH összeállítás


A vádirat szerint 1996 decemberében az alvilágban Cinóberként ismertté vált D. Ferencet ölte meg a szlovák Jozef Rohác, a cselekmény felbujtója pedig az olajügyletek miatt akkoriban ismerté vált Energol Rt. két korábbi igazgatója, Portik Tamás és Ferencsik Attila volt. Jozef Rohác 1998. február 11-én kora este egy budai forgalmas kereszteződésben közvetlen közelről lelőtte Fenyő János médiavállalkozót,a VICO-vállalatcsoport vezetőjét. Ebben az ügyben senkit nem vádolnak felbujtással, egy szlovák férfi viszont a vádlottak padjára került, mert az ügyészség szerint ő vezette az autót, amelyik Jozef Rohácot a tetthelyre vitte.

A harmadik vádpont szerint 1998. július 2-án Jozef Rohác egy autóba rejtett pokolgép működésbe hozásával megölte Boros Józsefet és másik három járókelőt. A cselekményre az ügyészség szerint Portik Tamás adott utasítást, mert Boros József terhelő vallomást tett rá a rendőrségen. Az ügyészség Jozef Rohác és Portik Tamás ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A szlovák állampolgárságú Jozef Rohác leghamarabb harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Portik Tamást és Jozef Rohácot egyes vádpontok alól, a két másik vádlottat, Ferencsik Attilát és a bűnsegédlettel vádolt másik szlovák férfit pedig valamennyi alól felmentették.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest