Gajáta Fanni – Apátfalva


Beindul a turisztikai szezon Apátfalván. A héten tartott testületi ülésen szavazták meg azt a határozatot, miszerint a Hunyadi utcában található Szigetházba minimum 10 fős csoportokat is fogadnak üdülési célból, miután az önkormányzattal előre egyeztettek és megszületett az írásos megállapodás.

– Áprilisra elkészülnek a kerti kiülők a Szigetházba, így ideális helyszínt ad a bográcsozáshoz vagy éppen beszélgetésekhez – mondta a polgármester.

A Szigetházban nem csak kézműves foglalkozásokat lehet tervezni, hanem ki is lehet mozdulni a faluba: az apátfalvi faragott homlokzatok felkeresése mellett a Langó Hagyományőrző ház is várja az érdeklődőket. Illetve szabadidős programokat is lehet szervezni a vízre.

– Apátfalva 12 túrakenuval rendelkezik. A négyszemélyes kenukat minimum 20 fős csoportok vehetik igénybe. A részvételi díj a szállítási költségeket, vagyis az Apátfalvától Nagylakig tartó utat is tartalmazza – tudtuk meg Szekeres Ferenc polgármestertől. – Körülbelül 3 és fél óra alatt lehet visszatérni a vízen a községbe.

Igény esetén bográcsos vendéglátásra, de akár túrakocsizásra is  lehetőség van a faluban.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest