Gajáta Fanni – Makó


A tanitanek.com oldal szerint országosan több mint 50 intézmény jelzett vissza, hogy részt vesznek az Egyórás tiltakozásban. Makón két iskola csatlakozott a ma reggeli 8 és 9 óra között tartott egy órás tüntetéshez. A József Attila Gimnázium előtt kisebb tömeg gyűlt össze. A tanárok mellett egykori pedagógusok és civilek is – köztük Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke és Török Miklós, a DK települési képviselője – csatlakoztak a 60 perces polgári engedetlenséghez.

A Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Tagintézményében található Pedagógiai Szakszervezet dolgozói és néhány tanár is kiállt az intézmény elé, ám ők sem nyilatkozni nem akartak, sem fotón nem szerettek volna szerepelni.

Az egyórás munkabeszüntetést március 15-én jelentette be Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium vezetője.  A tantestületeket arra kérték, hogy március 30-án reggel nyolc és kilenc óra között menjenek ki az iskolák elé, így követelve változást az iskolákban. 

Eddig és ezután sem fogja semmilyen retorzió érni a pedagógusokat, amiért részt vesznek a engedetlenségi akcióban, mondta ma reggel a TV2 reggeli műsorában Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Palkovics László oktatási államtitkár is  azt mondta korábban, hogy nem kell félnie senkinek, a következmény maximum annyi lesz, hogy be kell pótolni az elmaradt órát. De erről a tankerületi vezetők döntenek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest