Hírek

Jóságlisztből sütöttek húsvéti pogácsát

Szabó Anita – Makó


Különleges módon készültek Húsvét ünnepére a makói Szent István Király templomban. Az egyházközség tagjai szakaszonként lemásolták és saját illusztrációkkal díszítették Márk evangéliumát, amit a mai alkalomra könyvként köttettek be. A munka itt nem ért véget; a már korábban elkészült Máté-változat után most a Lukács-féle részek következnek, amelyet Pünkösdig fognak elkészíteni a lelkes író-illusztrátorok. A tervek szerint a négy könyv karácsonyra lesz egyben látható.

A kézzel másolt evangélium.

Míg ez a feladat inkább a felnőttek munkáját dicsérte, addig a kicsik sem maradtak tétlenek a keresztények legnagyobb ünnepére. A hat nagyböjti hét során jócselekedeteikért kanálnyi mennyiségekből gyűjtöttek össze mintegy négy kilogrammnyi lisztet, amelyből húsvéti pogácsák sülhettek, és amit mindenki megkóstolhatott a ma délelőtti szentmise után.

Finom falatokból egyébként sem volt hiány a szertartáson; a családok erre az alkalomra hoztak sonkát, bort, kalácsot és kolbászt kosarakban, hogy azokat Pálfai Zoltán plébános atya megszentelje és így kerüljenek vissza az ünnepi asztalokra.

Ételszentelés.

Ezután izgalmas pillanatok következtek Nyúl Patrícia M. Fidelis SSND nővér vezetésével. A templomkertben több mint száz csoki tojást rejtettek el, amit a gyerekek kutathattak fel. Az édes vadászat teli kosarakkal és sok-sok vidám pillanattal zárult.