Hírek

Mucsi beperli a makói tévét


Gajáta Fanni – Makó


Plüsspatkányokkal érkezett a péntek délutáni sajtótájékoztatójára Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke, aki evvel reagált a városi televízió „Milyen állat a patkány?” című anyagára.

– Sajnos, ezzel a patkányos sztorival elterelték a figyelmet arról, amit mi hangoztattunk: a testületben több tanár is ül, polgármesterünk és alpolgármesterünk is az. Nagyon úgy néz ki, hogy gyakorlatilag az a látszatintézkedés, hogy a KLIK megszűnik és más néven lesz helyette egy hasonló giga pénznyelő, az nem változtat érdemben a lényegen. Mivel alá lehet azt támasztani, hogy Makónak nem éri meg a KLIK-kel működtetni az intézményeket, ezért továbbra is tartom magam ahhoz, hogy illene reagálni a városvezetésnek arra a felvetésünkre, hogy vissza kellene venni a KLIK-es iskolákat városi fenntartásba.

Mucsi elmondta, hogy jelenlegi helyzettel nem gazdaságos, az oktatás minősége nem megfelelő, a fizetések csúsznak, az épületek romlanak, és nem végeznek állagmegóvást. Kiemelte, erre a felvetésükre nem reagáltak, hanem helyette indult el a patkányos sztori. Sajtótájékoztatójával nem csak a KLIK-problémáira szerette volna felhívni a figyelmet, hanem a kiegyensúlyozott sajtóra is.

– Például, amikor a makói televízió megjelentette az anyagot, engem nem keresett és kérdezett meg. Egyoldalú tájékoztatás történt. Czirbus Gábor sajtótájékoztatóját bevágták, azonban arról nem esett szó a február 29-én megjelent híradós anyagban, hogy én már február 26-án pontosítottam azt a kérdést, hogy kikre gondolhattam. Ennek ellenére azzal a címmel jelent meg a televízió anyaga, hogy „Mucsi lepatkányozta a városháza dolgozóit”. Ezt határozottan elutasítom.

– Én emiatt helyreigazítási kérelmet nyújtottam be. Tekintettel arra, hogy a helyreigazítási kérelmemből született a korábban említett anyag, ezért úgy döntöttem, hogy jogi lépéseket teszek. A tegnapi nap folyamán az ügyvédemmel megtettük a megfelelő intézkedéseket, úgyhogy várjuk a bíróság döntését és a fejleményeket – zárta le a sajtótájékoztatót Mucsi Tamás.

+++

Kisistók Tímea, a Makói Városi Televízió ügyvezetője a következő közleménnyel reagált a DK választókerületi elnöke sajtótájékoztatójára:

“Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke a városban tartandó nagypénteki körmenettel egy időben, sajtótájékoztatóra invitálta, többek között, a Makói Városi Televízió szerkesztősége mellett, annak ügyvezetőjét is: „Milyen állat is valójában a patkány” címmel.

Televíziónk ezzel a témával már többször is foglalkozott, helyt adtunk minden megszólalásnak, és közleménynek. Tettük ezt Mucsi Tamás megszólalásaival, közleményeivel, illetve helyreigazítási kérelmével kapcsolatban is.

Az ügy előzménye, hogy a DK választókerületi elnöke egy internetes közösségi oldalon reagált városunk polgármesterével készült interjúra.

Ez mára feljelentésig fajult: Mucsi Tamást, Makó város jegyzője feljelentette, majd pedig a legutóbbi információnk szerint az ügyészség becsületsértés ügyében nyomozást rendelt el. A Mucsi Tamás által mára összehívott sajtótájékoztató kiemelt témája: a kiegyensúlyozott tájékoztatás. A Makói Városi Televízió ügyvezetőjeként kijelentem, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a kiegyensúlyozott tájékoztatásra. Amióta a Makói Városi Televízió ügyvezető igazgatója vagyok, egyetlen olyan vád sem érte stábunkat, miszerint nem adott volna hírt valamely helyi párt eseményéről, sajtótájékoztatójáról. Feladatunk és célunk a jövőben is nézőink kiegyensúlyozott tájékoztatása. Stábunk a mai sajtótájékoztatón is részt vett természetesen. Ám annyit mindenképpen megjegyeznék: méltatlan, hogy a kereszténység legszentebb ünnepén Mucsi Tamás DK választókerületi elnök a patkányok biológiájáról tart sajtótájékoztatót.

Mucsi Tamás figyelmébe szeretném Nagypéntek üzenetét ajánlani: „Terhünket mi is Istenre bízhatjuk, ő képes arra, hogy hasznunkra fordítsa azt.” – írta a tévé ügyvezetője,