Hírek

Körbelopta a várost – 8 hónapot kapott


MH


A gyorsított eljárásban született nem jogerős ítélet szerint Sz. M. tegnap 9 óra körül bement az egyik hódmezővásárhelyi áruházba, ahol egy férfi pulóverről letörte az áruvédelmi eszközt, majd azt a próbafülkében a saját ruházata alá felvette, és az üzletből távozott. A vádlott 11 óra körül ismét visszament az áruházba, ahol egy férfi cipőről törte le az áruvédelmi eszközt, és azt felvette, majd a saját használt cipőjét az eltulajdonított cipő dobozába rejtve a polcra helyezte. A vádlott cselekményével 6 ezer 780 forint lopási kárt okozott.

A vádlott szintén aznap délelőtt fél 11 körül betért egy vásárhelyi cipőboltba is, ott az áruvédelmi eszközt 2 pár sportcipőről törte le, majd azokat is ellopta. Nem sokkal később azonban visszament az egyik korábban eltulajdonított cipővel. Azt visszatette a polcra, majd további két sportcipőről is letörte áruvédelmi eszközt, hogy azokat is ellopja. Csakhogy ezt észrevették az alkalmazottak, így a cipőket hátrahagyva távozott az üzletből. A vádlott az első alkalommal 12 ezer 900 forint kárt okozott, míg a második esetben 14 ezer 900 forint értékű árut kívánt eltulajdonítani.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte.

A bíróság ítélet ezért a különös visszaeső Sz. M-et 8 hónap börtönre ítélte, s 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fent az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az nem jogerős.