Hírek

Döntetlen a Magyar Rendőr Válogatottal


Albert Barbara – Makó


A Magyar Rendőr Válogatott fennállása óta legelső meccsét játszotta Csongrád megyében. A ma délután az Erdei János sportcsarnokban rendezett  találkozó segítette a csapat felkészülését az idei XV. Rendőrségi Európa-bajnokságra. A megmérettetéseket május 29-től rendezik meg a dániai Silkeborgban.

A rendőrök csapata jóval határozottabban kezdett, már a mérkőzés elején beszorították a makóiakat. A hazaiak közel álltak az egyenlítéshez, azonban a vendégek magabiztosan védekeztek. Az első félidő 9-10-re végződött a rendőrök javára. A második játékrészben az ellenfél folytatta a kiegyensúlyozott teljesítményt, de a helyiek mindent megtettek, hogy felvegyék a ritmust. A 21. perctől teljesen új fordulatot vett a mérkőzés, hiszen egygólos különbségre faragták a makóiak a hátrányukat. A találkozó vége kiélezetté vált, az utolsó másodpercekben sikerült a hazaiak egyenlítése.

– Ma sajnos hiányzott hat ember a felnőtt csapatból. Bár kellemes meglepetés volt, hogy mindenki megoldotta azt a feladatot, amit rábíztam. Sok játékos nem ott védekezett, ahol egyébként szokott, hanem új helyen próbálkoztak. Úgy vélem, hogy ehhez képest elég jól helytálltunk. Egy jó csapat ellen léptünk pályára, mely ügyes játékosokból áll. Szerintem egy igazságos eredménynek számít a döntetlen. A következő bajnoki mérkőzésen remélem, hogy csatlakozhatnak a hiányzók, akik meghatározó szerepet töltenek be a védekezésben s a támadásban egyaránt. Támadásban akadtak hibák, sok volt az előkészítetlen lövés. Szükséges a fejlődés a labda nélküli mozgások, s a dinamikusabb játék terén. Úgy gondolom, a két szélsőnek több találatot kell szereznie, mert ha kiegyensúlyozott a teljesítményük, akkor a belső embereknek is könnyebb a játék – értékelte a találkozót Gera Norbert, a Contitech Makói KC vezetőedzője.

A Contitech Makói KC jelenleg negyedik a tabellán. A makói fiúk két hét múlva a Békéscsabai BDSK otthonában lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.