Hírek

A Zápor tónál jártak a palotai diákok


Forró Flóra – Csanádpalota

A Happy week programsorozat keretében a Víz világnapjáról emlékeztek meg a Dér István Általános Iskola felső tagozatosai.

Mitykóné Zelman Mária tanárnő szervezésében ellátogattak a Zápor-tóhoz, ahol Tóth László tartott előadást a gyerekeknek. A Csanádpalotai Horgászegyesület elnöke kiemelte a víz az emberi életben betöltött szerepét.

A gyerekek megismerkedtek a mesterséges Zápor-tóval, amelyet lassan visszahódít magának a vadvilág, mert vadkacsák úszkálnak rajta, élővilága is egyre természetesebbé alakul. Nemrégiben egy szürke gém is ellátogatott a víz partjára. Illetve sporthorgászok is rendszeresen látogatják. A hetedik osztályosok lelkesen meséltek az ott hallottakról, és látottakról.

– Nagyon hasznosnak gondoltam ezt a kirándulást. Sok újdonságot hallottunk. Megdöbbentő volt hallani, hogy a világ egyes részein háborúk törhetnek ki és tömegek indulhatnak meg a vízhiány miatt – mondta Fóris Martin.

– Mitykóné Marika néni mutatott nekünk egy grafikát, amin az volt hogy hány liter víz kell bizonyos élelmiszerek előállításához. Nem is sejtettem hogy egy kiló húshoz tizenötezer liter víz szükséges-tette hozzá Nagy Rebeka.

Az is kiderült, hogy a csoportból csak egy diák iszik rendszeresen vizet, a többiek inkább üdítőt fogyasztanak. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy több vizet kellene inniuk, mert több betegség forrása is lehet annak hiánya.

.