Hírek

Koltai: különleges Makón játszani


Gajáta Fanni – Makó


Teltház fogadta Koltai Róbertet és társait kedd este a Hagymaházban: a Mese habbal című darabot ötvenedik alkalommal keltették életre a színészóriások. Koltai elmondta, két oka is van annak, hogy különleges volt a makói előadás.

– A legnagyobb unokám, aki Zágrábban él az édesanyjával, a tavaszi szünet idején velünk van. A keddi előadást is megnézte. Emellett mindig megtisztelő Páger Antal szülővárosában fellépni – mondta a színész. Hozzátette, szerinte Páger a világ legjobb színésze.

A színész unokája az elmúlt napokban három különböző színdarabot látott nagyapjától, illetve egyet Pogány Judittól, a nagymamájától.

– A makói fellépés remekül sikerült, hiszen teltház fogadott minket. Mi színészek ezért is vagyunk, hogy minden széket megtöltsünk. Rossz érzés, ha kong az ürességtől a nézőtér. Bár ez mostanában velem nem fordult elő – tudtuk meg Koltai Róberttől.

A Mese habbal darabnál a színészt is rendezőként említik. Elmondta, az igazi rendező Nagy Katalin, ő csak változtatott néhány dolgon. Azonban a rendezés sem áll tőle messze: több Móricz- és Tolsztoj-mű köthető a nevéhez.

– 20 éve szabadúszóként dolgozom, így magam választom ki, hogy melyik darabban játszok. Illetve lehetőségem is van létrehozni, rendezni is – tette hozzá.

– Makón nem először jártam, és már akkor is nagy sikerünk volt. A város nagyon szép. Ez a hotel – mondta a Gloriusról – pedig gyönyörű. Bevallom, az unokám miatt szálltunk meg itt. Ő a Hagymatikumban is volt, én viszont addig rápihentem a darabra.

Koltai Róbert nem unatkozik, hiszen sok szerepet kelt életre és rendez is. Tegnap este már Győrben lépett fel A napsugár fiúk című előadásban. A jövővel kapcsolatos kérdésünkre azt felelte, hogy neki az a lényeg, hogy unokái egészségesek legyenek, és hogy még sok örömet szerezzen a színészi munkájával.

– Számunkra a nyár nem egyenlő a pihenéssel, hiszen akkor indulnak be a szabadtéri színházak és a filmezés is – mondta a színészóriás.