Makó

Bartókra emlékeztek a bartókos diákok


Gajáta Fanni – Makó


135 évvel ezelőtt, március 25-én született Bartók Béla zeneszerző. E kerek szám miatt az idei évet Bartók-emlékévvé nyilvánította a kormány. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézetének tanulói ma délután emlékeztek meg az iskola névadójáról.

– Mivel a tanulóknak március 25-e már a tavaszi szünetbe esik, ezért a szünet előtti utolsó tanítási napon emlékezünk meg Bartók Béláról – tudtuk meg Nagyné Zombori Margittól, azt intézmény vezetőjétől. – A gyerekek egy részlettel készültek A csodaszarvas című művéből, zeneszámokkal kísérve tekintünk vissza névadónk életútjára. Az emlékműsort megkoronázva kimegyünk a Bartók-szoborhoz, és évfolyamonként elhelyezzük az emlékezés virágát.

A Bartókos diákok sok mindent tudnak az iskolájuk névadójáról: nem csak a munkásságát ismerik a zeneszerzőnek, hanem a családi háttérével is tisztába vannak.

– Már 5 éves korában már zongorázott, és az édesanyja tanította. Édesapja pedig igazgató volt – sorolta fel Guti Hanna a tudnivalókat. – Nekem az egyik kedvenc Bartók művem az Által mennék én a Tiszán – árulta el a harmadikos tanuló.

– Az iskolában nem csak dalokat tanulunk a zeneszerzőtől, hanem rajz órán rajzolunk is róla – tette hozzá Hanna. 

Az ünnepségen készült további képeink itt láthatók.