Hírek

45 nap a notebookos almás trükkért


MH


A jogerős ítélet szerint N. L. idén március hó 4.-én délután 3 óra körül időben bement az egyik szegedi áruházba, majd annak műszaki cikk osztályán a kosarába helyezett egy 119 ezer 990 forint os, áruvédelmi eszközzel ellátott notebookot, amelyet a zöldség-gyümölcs osztályon lemért, és a Jonagold almának megfelelő feliratot a mérlegen megnyomva, az elkészült ragasztó felülettel ellátott 954 forintról kiállított vonalkódot a tenyerére ragasztotta.

A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszához ment, ahol a mérőpultra helyezte a notebookot, és tenyerét az áruleolvasóhoz tartva ez utóbbi összeget olvasta be a kasszába, végül a notebookot a már leolvasott termékek mellé helyezte. A vádlott ily módon jogtalan haszonszerzés végett az áruház információs rendszerébe téves adatot vitt be, és a kasszánál nem a notebook tényleges értékét, hanem a Jonagold alma értékét fizette ki a műszaki cikkért, amellyel az áruháznak 119 ezer 36 forint kárt okozott.

Történteket észlelte az áruház dolgozója, aki a kasszától történő távozás után felszólította a vádlottat a termék és a blokk átadására, mely során megállapították, hogy a vádlott a termék valós árát nem fizette ki. A kár a műszaki cikk visszavételével megtérült. A vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.