Hírek

Vagyonvédelmi vetélkedőt szervez a rendőrség


MH


A megmérettetésre háromfős Csongrád megyei csapatok jelentkezhetnek, melyek egy-egy települést vagy településrészt képviselnek. A csapatok 1 nagyszülő, 1 szülő (vagy ezen korosztályhoz tartozó felnőtt), illetve 1 általános iskola felső tagozatos gyermekből állhatnak.

A legjobb csapat részt vehet az országos döntőn, melyet idén májusban rendeznek meg.

A megyei forduló résztvevői jutalmat, a győztes csapat tagjai pedig értékes díjakat vehetnek át. A vetélkedőt követően az annak helyt adó Szegedi Vadaspark jóvoltából, a versenyzők és az őket kísérő családtagok egy kellemes délutánt tölthetnek el a helyszínen.

A versenyre április 2-ig lehet jelentkezni a területileg illetékes rendőrkapitányságokon: Makón a Csanád vezér tér 13. szám alatt, illetve a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának barka@csongrad.police.hu e-mail címén.

A felkészüléshez segédanyagot a rendőrség biztosít, amit előzetes egyeztetést követően a rendőrkapitányságokon lehet majd átvenni.

A tavaly ősszel kezdődött „Házhoz megyünk” program célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése. A kampány első hónapjaiban a lakosság szakemberektől kaphatott bűnmegelőzési tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. Csongrád megyében három helyszínen várták az érdeklődőket Kisteleken, Szentesen és Csongrádon. A program második ütemében a családi vagyonvédelmi vetélkedőn mérhetik össze tudásukat az arra vállalkozó csapatok.