Hírek

Feri bácsi a hagymára esküszik


Gajáta Fanni – Makó


Élete meghatározó eseménye volt az, hogy túlélte a háborút – többször is elmesélte Czirbus Gábor alpolgármesternek, hogyan is szabadították fel az oroszok. Ezt követően Gödöllőn tanult, majd egy szegedi állami gazdaságban dolgozott középszintű vezetőként. A 90 éves Óhidi Ferenc Gyülevészen született 1926. március 20-án, majd első felesége Kiszomborra csábította, azonban elváltak. Feri bácsi maradt a községben, ahol megismerkedett Etelkával.

– 1964. december 6-én mutattak be minket egymásnak és1965. január 9-én már meg is házasodtunk – mondta Eta néni. Együtt építettek házat Kiszomboron. 17 évvel ezelőtt költöztek be Makóra. – Az első feleségével nem tartja a kapcsolatot már 56 éve.

Feri bácsi elmondta, még sokáig szeretne élni, ezért odafigyel, ahogy él. Nagyon sokáig beteg sem volt, így gyógyszert sem szedett, azonban pár évvel ezelőtt stroke-ja volt, azóta kell többfélét szedni. Eta néni és gondviselőjük odafigyelnek rá, hogy rendszeresen egyen – azonban mostanában már csak főként zöldségeket fogyaszt.

– A hosszú élet titka a finom leves, illetve a fok- és vöröshagyma. Nyersen is, főve is megeszem – mondta Feri bácsi. – Nem ittam alkoholt, egészségesen próbáltam élni.

A város nevében Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte a 90 éves idős férfit. A torta és egy ital mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét kapta ajándékul Feri bácsi.