Makó

Elnapolták a Honvéd pályázatát


Gajáta Fanni – Makó


Március 31-ig nyújtható be az a pályázat, amellyel kerékpárút épülhet Makó és Maroslele között. A szakasz fedezésére 400 millió forint igényelhető és ez 100 százalékos támogatottságot jelentene. Török Miklós (Demokratikus Koalíció) a kerékpárút épülését is támogatja, de úgy gondolja, nagyobb igény volna a Makó és Maroslele közti utat felújítani. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a pályázat csak a kerékpárút megépülését támogatja. A képviselő testület elfogadta a pályázat benyújtását.

Tárgyaltak az óvodai jelentkezésről és az óvodai általános felvételi időpontjáról is. Erről azért kellett dönteniük, mivel változott az ezt szabályozó nemzeti köznevelésről szóró törvény. A testület döntése szerint az Erdélyi püspök utcai óvodába április 25-én és 26-án lesz beiratkozás. Végül a képviselő-testület éves  munkatervét szavazták meg. A határozatban az áprilisi ülésre egy napirendet felvételét javasolták, illetve március 31-ei ülést egy nappal hamarabb, március 30-ra tették át. A grémium ezt elfogadta.

Ma tárgyalták volna meg Honvéd városrészt érintő pályázatot, azonban ezt a március végi testületi ülésre napolták el. Farkas Éva Erzsébet elmondta, erre azért volt szükség, mivel a pályázatban néhány változtatást kell tenniük.