Makó

Toronymagas makói győzelem


Albert Barbara – Makó


Makó KC – Gyomaendrődi NKC 27-18 (17-9)

A makói lányok határozottan kezdtek és végig uralták a játékot. Az ellenfél törekedett az egyenlítésre, de nem sikerült, hiszen a makóiak jól védekeztek. A második félidőben sem hátrált a hazai csapat, ugyanazt a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtotta, mint a találkozó elején. A vendégek kapusa jól védett, de kevésnek bizonyult. Draxler Orsolya nyolc gólt lőtt, ezzel ő lett a makóiak legeredményesebb játékosa Kozserán Beáta mellett.

– Az első félidőben már 17-9-re vezetett a csapat. A játék képe azt mutatta, hogy teljesen jó a védekezés és a támadások befejezése egyaránt. A lányok lelkesen, a szurkolók biztatása mellett sokkal felszabadultabban játszottak, mint eddig. Eltűntek a görcsös megoldások, ügyes passzokat, szép lövéseket láthattak a nézők. Összességében elégedett vagyok a csapat játékával. A helyzetkihasználás, befejezés terén még fejlődhetünk. A következő meccsen is egy komoly rangadóra számíthatunk – értékelte a mérkőzést a makóiak vezetőedzője, Nagy János Miklós.

– Nagyon élveztem végig a mai mérkőzést. Nálam szokásos, ha több találattal elhúzunk, akkor nem koncentrálok eléggé a meccs további részében. A mai találkozón viszont végig élveztem a játékot. A félidőben mondta az edzőnk, hogy az utolsó 15-20 percet én védem s ez teljesen felturbózott. Az első játékrészben sok ziccert hagytunk ki. Szerintem ebben az idényben ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban. A következő fordulóban ismét győzelmet várok – árulta el Máté-Tóth Kata, a Marosmenti NKSE egyik kapusa.

Két hét múlva a Szeghalmi NKC otthonában lép pályára a Marosmenti NKSE csapata.

Makó: Cseh(Kapus), Sárkány Zsuzsanna 5/2, Nagy Nikolett 2, Draxler Orsolya 8/2 , Kürti Petronella 2, Kozserán Beáta 6, Szombati Andrea 4.

Csere: Ocsenás Eszter, Máté-Tóth Kata (kapusok) Nagy Orsolya, Kormány Dóra, Molnár Anna, Rózsa Veronika, Brakszatórisz Zsanett, Csák Dorina.