Makó

Részegen gázolta el a magyarcsanádi biciklist


MH információ


A vádirat szerint az akkor 50 éves vádlott a tavaly április 11-én reggel 8 óra körül Magyarcsanádon  ittas állapotban közlekedett tehergépkocsival, mintegy 20 km/h sebességgel. D. Sándor, a Dózsa György és a Nicolae Balcescu utcák kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát, így nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő kerékpárosnak, melynek következtében a vádlott tehergépkocsival fékezés nélkül elé hajtott a sértettnek.

Az ütközés hatására a 61 éves asszony a kerékpárral elesett és az útpadkára zuhant, és a vádlott is csak az ütközés pillanatában kezdett el vészfékezni. A baleset következtében a sértettnél olyan súlyos koponyasérülések keletkeztek, amelyekkel összefüggésben a helyszínen az életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott az ittassága miatt is megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a védett úton közlekedő járművek részére elsőbbséget kell biztosítani és ezzel összefüggésben a sértett halálát okozta.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett halált okozó járművezetés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.